vrijdag 19 juni 2009

Sanibel, Captiva & Marco Island

Hoi allemaal,

Hier dan eindelijk weer een update van ons! Het internet laat hier nogal te wensen over, dus we hadden gisterenavond geen zin meer om daar nog uren mee aan de slag te gaan.
Zoals gezegd zijn we gisteren naar Sanibel en Captiva gereden... Deze kleine eilandjes liggen in de Golf van Mexico, even boven Naples.

Toen we op Sanibel aankwamen zijn we eerst naar het JN Ding Darling Natuurreservaat gereden om daar een tochtje te maken... NIET per fiets, zoals Noek eerst wilde! Bij het uitstappen van de auto merkten we al dat het ongeveer 40 graden was en je moet wel met héle goeie argumenten komen wil je ons dan op een fiets krijgen... al helemaal als je diezelfde tocht ook in je airco-auto kan maken! Dus we kozen unaniem voor deze laatste oplossing. Genoten van een schitterende natuur, weinig vogels (want ook die vonden het te heet om voor ons op zoek te gaan naar eten!), maar dat mocht de pret niet drukken!
Hierna zijn we verder gereden naar Captiva Island, gewoon om een beetje rond te toeren en ons te vergapen aan het hoge vakantiesfeer-gehalte wat hier duidelijk terug te vinden was! Heerlijk... al die huisjes (of ja, zeg maar huizen!) en resorts op een klein gezellig eiland...
Daarna hebben we het strand opgezocht (op Sanibel) waar we weer heerlijk hebben geluierd... Sanibel staat bekend om zijn schelpenstranden en er wordt dan ook door alles en iedereen volop naar schelpen gezocht (of ja, je moet een knappe zijn wil je er naast kijken, haha!) Maar ook voor het schelpen zoeken vonden we het eigenlijk te warm! Wij vonden de afstand van ons bedje naar de zee al ver genoeg... en dan moesten we nog terug ook!

Op de terugweg van deze eilanden zijn we dan nog even bij een outlet gestopt, waar we maar 1 blousje hebben gekocht EN onze eerste regenbui over ons heen hebben gekregen (gelukkig waren er afdaken). Uiteindelijk hebben we nog steeds niet kunnen slagen voor een bikini, maar we geven de hoop niet op!
's Avonds besloten we een broodje te halen bij de Subway en dat hebben we ons bij thuiskomst goed laten smaken!
Verder nog een beetje gehangen, gelezen en tv gekeken en besloten dat we vandaag naar Marco Island zouden gaan... Ook hier kan je een beetje rondtoeren en genieten van de tropische temperaturen op het strand.
Dit eiland ligt dan weer een stukje onder Naples en is het eerste van de "ten thousand islands", die overgaan in de Everglades...

Hier hebben we eigenlijk de hele dag gelegen, zonder echt iets bijzonders te doen (het is en blijft vakantie, toch!?)
Vanavond hebben we gegeten bij Applebee's en intussen moeten we nog steeds bijkomen (letterlijk en figuurlijk) van de overheerlijke desserts die we daar verorberd hebben... (niet normaal lekker, maar het is en blijft vakantie, toch!?)

Morgen hebben we een iets actievere dag en gaan we een hele dag de Everglades in! We hebben een dagtocht geboekt bij één van de vele organisatoren en gaan tijdens de voormiddag met een airboat door de eerder genoemde "ten thousand islands" toeren, lunchen en tijdens de namiddag maken we nog een safari cruise (we kennen die safaritochten wel, waar ze je beloven dat je allerlei beesten tegenkomt... "Ze zitten er normaal altijd!!". Maar toch blijft het leuk, water en een boot... wat moet een mens nog meer hebben!)
We zijn in elk geval heel erg benieuwd naar de Everglades, want die moet je toch gezien hebben als je in Florida bent! Het zal in elk geval weer een leuke dag worden en genoeg stof opbrengen voor een volgende blog!!

Wij gaan hier nu afsluiten, nog een beetje lezen en dan lekker slapen, want morgen is het weer vroeg dag! (het heeft vanavond trouwens behoorlijk geregend, maar gelukkig waren wij toen al binnen en is het intussen weer droog!!)

Tot snel!

Dikke kussen xxx van ons!

ps: We proberen volgende x weer foto's te uploaden, want krijgen nu telkens een foutmelding! Sorry...

2 opmerkingen:

  1. Hee dames!
    Leuk om die verhalen van jullie te lezen. Hoop dat jullie veel van het wildlife in de everglades zien, maar anders zal het ook wel mooi zijn toch!
    Geniet er nog van, we volgen jullie jaloers en wel.
    Groetjes Roel en Jessie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ow ow ow wat hebbe jullie het toch zwaar zeg ! echt als het jullie niet bevalt ik ruil graag hoor:P al was het 25 grade geweest ahd ik jullie als nog niet op die fiest zien stappe trouwes haha onder de smoes van dat het toch vakantie is;) geniet ervan !

    Xx steph

    BeantwoordenVerwijderen